Info

Wat is droogijs?

Droogijs, ook wel dry ice genoemd, is de vaste vorm van CO2  met een temperatuur van -79°C graden. Door de enorme koelkracht kan het voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Tevens blijft er geen restproduct achter wanneer het droogijs warmer wordt. Droogijs sublimeert namelijk, wat inhoudt dat het ijs verdampt wanneer de temperatuur stijgt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van waterijs wat wel een restproduct, water, achterlaat. Een aantal voorbeelden van de toepassing van droogijs is het diepgevroren verzenden van voedingsmiddelen, het creëren van rookeffecten in theaters en tijdens diners, het koudkrimpen van metalen, het reinigen (droogijsstralen) van oppervlakten etc. Tevens wordt droogijs veel gebruikt in de medische sector voor bijvoorbeeld het vervoeren van gekoelde medicijnen. 

Droogijs Amsterdam

Wilt u graag droogijs kopen in de omgeving van Amsterdam? Geen zorgen wij hebben een vestiging in Zwaanshoek. Dit is op 15 minuten afstand van Amsterdam. Bij ons bent u dus aan het juiste adres. Wij leveren verschillende verpakkingen en hoeveelheden droogijs. Neem voor een passende oplossing telefonisch contact met ons op. Wij zijn namelijk uw dry ice leverancier. Voor onze klanten staan wij 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar.

Voordelen van droogijs 

Bacteriostatische werking

Droogijs is bacterievrij én remt de bacteriegroei. Het is daardoor uitermate geschikt om objecten mee schoon te maken. Bovendien blijft er geen restproduct achter in de isolatiedozen wanneer u het droogijs eruit haalt.

Droogijs is een natuurlijk koud product

Door de manier waarop droogijs wordt gemaakt, is het een zeer milieuvriendelijk product. Het produceert geen sterke geur of uitstotende gassen én laat geen restproduct achter wanneer het sublimeert in gas.

U kunt circa 5 dagen het droogijs bewaren in een droogijs box.

Geen schade

Droogijs beschadigt omringende producten niet. Wanneer u droogijs gebruikt voor het transport van voedingsmiddelen, elektrische of mechanische onderdelen of andere producten, is er geen brandgevaar of ander risico voor deze producten. Het richt dus geen schade aan.